Mac disk yükseltme

Konu: 

512 MB HDD’i ve Bootcamp (Windows) bulunan Macbook Pro’ya 1 TB HDD yükseltmesi yapmak

Bilgi: 

Ghost HFS+ (Apple) partitionlarını tanıdı, ancak büyütmeye izin vermedi. Ayrıca kopyalama başlatınca hata verdi. Acronis True Image HFS+ partitionlarını hiç tanımıyor. Clonezilla HFS+ dahil tüm partitionları gördü ve kopyaladı, ancak HFS+ boyutu Disk Utility’de doğru, Finder’da küçük görünüyor ve ek alan kullanılamıyor, ayrıca Windows boot etmedi. Bootcamp yoksa ve yeni disk aynı boyuttaysa kopyalamada Clonezilla kullanılabilir.

Gerekli uygulamalar:
Superduper

Winclone

Yöntem:
1. Yeni diski Mac’e USB adaptör ile takın, Disk Utility’i açın ve single partition, MacOS Extended (Journaled) olarak formatlayın.

2. Superduper kullanarak MacOS partition’ını yeni diske kopyalayın.

3. Winclone’u çalıştırın, sol tarafta BOOTCAMP’i seçin ve sağda Image’i seçin. imaj dosyasını yeni diskte bir yere veya başka bir USB diske kopyalayın.

4. Yeni diski bilgisayarınıza takın ve MacOS’u açın.
5. Utilities altında Bootcamp Assistant’ı açın. Yalnızca en alttaki “install Windows” seçeneğini seçin. Windows partititon’ını en az eskisi kadar büyük veya daha büyük yapın. İstenirse Windows CD’si takın, ancak kurulum başlatmayın. Yeni partition açılması yeterlidir.

6. Tekrar Winclone’u açın ve önceki yedeklediğiniz imajı yeni açtığınız partition’a restore yapın.

7. Mac’i yeniden başlatıp MacOS ve Windows’un açıldığını kontrol edin. Windows için açılışta Alt tuşuna basılı tutarak Windows’u seçin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top